ZOMER

Aan het einde van de lente en in de zomer staat uw tuin mooi in bloei. In deze periode kunt u buiten optimaal genieten van uw tuin. De warmte, zon en beregening zorgen ervoor dat alles in uw tuin groeit en bloeit. Gedurende de zomer voeren wij vaak de volgende werkzaamheden uit:

  • Maaien van het gazon
  • Snoeien van de hagen en uitvoeren vormsnoei
  • Beregening van planten en gazon
  • Onderhoud van het terras
  • Onkruid wieden

Wij verzorgen met veel plezier uw tuin gedurende de zomermaanden, zodat u optimaal van het weer en van uw tuin kunt genieten.

LENTE

In de herfst verkleuren tuinen en groenvoorzieningen en de bladeren vallen van de bomen. De natuur gaat in rust. Dat geeft de gelegenheid om in de tuin het snoei- en verplantwerk uit te voeren. Belangrijk is ook om de beplanting goed op de winter en het voorjaar voor te bereiden door middel van een mestgift met speciale najaarsmeststoffen. Voor een mooie bloeiende tuin in het voorjaar kunnen in de herfst alvast een aantal bloembollen geplaatst worden.
De herfst is ook het moment om nieuwe tuinplannen te maken en uit te voeren. Het planten en verplanten van heesters en bomen kan het beste voor de jaarwisseling worden uitgevoerd, omdat in de winter de kans op vorst en bevroren grond groot is.

HERFST

In de winter is het aanzicht van de tuin, doordat er geen kleuren meer aanwezig zijn, vaak wat kil en troosteloos. Dit wil echter niet zeggen dat er in de winter niks aan de tuin hoeft te gebeuren. Tuinen en groenvoorzieningen krijgen het gedurende de winterperiode zwaar te verduren met regen, sneeuw, wind en vorst.

Wij kunnen uw tuin ook levendig en gezond houden gedurende de winter. Het snoeien van bomen vindt tijdens deze periode plaats. Het einde van de winter, zo begin februari, is daarnaast een ideale gelegenheid om de voorjaarsbollen te planten en het gazon te kalken, zodat uw tuin of groenvoorziening er gedurende het hele jaar mooi bij ligt.

WINTER

Na de winter komt uw tuin of groenvoorziening in het voorjaar weer tot leven. Het wordt weer wat aangenamer om buiten aan het werk te gaan en dat komt goed uit want in deze periode is er veel werk te verrichten in de tuin. Planten, bomen, struiken en ook uw gazon beginnen weer te groeien. Om wildgroei tegen te gaan is het belangrijk om gedurende deze maanden het snoeiwerk goed bij te houden en het onkruid op tijd te wieden.

Onze hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin of groenvoorziening er weer netjes bij staat. Oude planten die de winter niet hebben overleefd worden verwijderd en hiervoor plaatsen we in overleg met u nieuwe planten terug. In deze maanden is het daarnaast belangrijk om te zorgen voor een goede bemesting.